Tekstiviestijärjestelmä

Tekstiviestijärjestelmän toiminta

Kangasalan Vesi -liikelaitos tiedottaa vedenjakelun häiriöistä kuten suunnitelluista vesikatkoista tai äkillisistä katkoista putkirikkotilanteissa tekstiviestillä matkapuhelimeen. Suunnitelluista vesikatkoista ei jaeta paperisia tiedotteita kiinteistöille.

Huomioithan, että viestejä ei lähetetä sähköpostilla.

Viesti lähetetään kaikkiin häiriöalueelle rekisteröityihin operaattoreilta saatuihin puhelinnumeroihin. Viesti lähetetään myös niille asukkaille, joilla ei ole omaa liittymissopimusta vesilaitoksen kanssa, esimerkiksi kerros- tai rivitalossa asuville.

Viestejä ei voida lähetetä salaisiin numeroihin. Samoin jos puhelimesi on rekisteröity toiseen osoitteeseen (esim. työnantajan puhelin) viestiä häiriöstä ei tule. Jos numeroon ei ole liitetty osoitetietoa numeropalveluissa, ei viestiä myöskään tule. Oman puhelinnumeron voi lisätä järjestelmään alta löytyvästä linkistä.

Tekstiviestipalvelu on maksuton. Viestin lähettäjänä näkyy Vesilaitos ja viestit lähetään yleensä klo 7-22 välisenä aikana. Viestiin ei voi vastata.

Järjestelmään tallennettua puhelinnumeroa ei käytetä muuhun tarkoitukseen kuin
Kangasalan Veden tiedottamiseen liittyvään viestintään.

 

Tekstiviestiesimerkki

Tekstiviestin lähettäjä on aina ”Vesilaitos”.

Tekstiviesti voi esimerkiksi näyttää tältä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Everbridge-Asiakasportaali

Jos sinulla on oma puhelinliittymä, jonka numero- ja osoitetieto löytyvät numerotiedustelusta, sinun ei tarvitse lisätä numeroasi järjestelmään. Oman osoitetiedon voi myös tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa asiakasportaalin kautta.

Tarvittaessa voit lisätä kotiosoitteesi ja käyttämäsi puhelinnumeron järjestelmään tästä linkistä: Kangasala-tekstiviesti-asiakasportaali

Järjestelmä lähettää kertakäyttöisen PIN-koodin, mitä käytetään sisäänkirjautumiseen. Aina asiakasportaaliin kirjautuessa tilataan uusi PIN-koodi järjestelmästä.

Katuosoite järjestelmään syötetään ilman rappu- tai huoneistokohtaista numeroa, pelkkä kiinteistön numero kadunnimen lisäksi. Kadunnimi ja talonumero syötetään omiin kenttiissä. Lisäksi syötetään postinumero ja kaupungin nimi omiin kenttiinsä. Osoiteselite kenttään voit laittaa esimerkiksi: koti, mökki tai muun tarkennetiedon osoitteesta. Paina Hae-painiketta ja valitse osoite Ehdotus-valikosta.

Tekstiviestipalvelun voi tilata samaan osoitteeseen useisiin eri puhelinnumeroihin. Samoin yhdelle puhelinnumerolle voi lisätä useita osoitteita, kuten Kangasalan vedenjakelu alueella olevan vapaa-ajan asunnon tai muun kiinteistön. Myös omaisen osoitteen voi lisätä omalle puhelinnumerolle.

Osoitteen muuttuessa viestijärjestelmään voi käydä tekemässä tarvittavan muutoksen. Jos häiriötilanteista ei halua viestiä voi oman puhelinnumeron poistaa järjestelmästä.

Huomioithan, että äkillisissä putkirikkotilanteissa vesi voi olla katkaistu jo ennen kuin viestiä on lähetetty. Häiriötilanteissa pyrimme tiedottamaan kiireellisistä vikailmoituksista Ajankohtaista-sivullamme.

Tietosuojaseloste järjestelmästä löytyy Kangasalan Vesi rekisteriselosteet.