Usein kysyttyä

 

Vettä ei tule, mitä teen?

Ensin kannattaa selvittää, tehdäänkö talossa korjauksia ja johtuuko katko siitä. Asuinalueella saatetaan myös tehdä vesijohtotöitä.

Ajankohtaista -sivulta löydät korjaus- ja saneeraustyöt.

 

Lämmintävettä ei tule, mitä teen?

Asuessasi kerros- tai rivitalossa ota yhteys kiinteistön huoltoyhtiöön. Omakotitalossa asuessasi tarkasta lämminvesivaraajan tai kaukolämmönvaihtimen toiminta ja ota tarvittaessa yhteys alan huoltoliikkeeseen. Kangasalan Vesi toimittaa ainoastaan kylmän veden.

 

Paljonko vesi maksaa?

Hinnasto

 

En saanut ilmoitusta vesikatkosta. Kuinka varmistan, että tulevaisuudessa saan tiedon vedenjakelunhäiriöistä?

Tiedotamme vedenjakeluun liittyvistä asioista asiakkaitamme tekstiviestillä. Asiakkaidemme puhelinnumerot ovat saatu suomalaisilta puhelinoperaattoreilta. Tavallisimmin liittymän haltijan osoite on asetettu esimerkiksi työpaikalle. Tällöin puhelinliittymää ei pystytä kohdistamaan osoitetietoon joka sijaitsee vedenjakeluhäiriön vaikutusalueella. Tekstiviestijärjestelmä -sivulta löydät ohjeet numerosi aktivoinnista järjestelmään.

 

Mikä on veden kovuus?

Rikun laitoksen toimittaman veden kovuus vaihtelee 2 – 3 dH (0,38 mmol/l) ja Raikun laitoksen 4 – 5 dH (0,80 mmol/l) välillä. Vesi on mittataulukon mukaan pehmeää, joten pesukoneissa ei tarvitse erikseen käyttää vedenpehmennysaineita.

 

Paljonko on klooria Kangasalan vedessä?

Rikun ja Raikun vedenottamoilta lähtevän veden klooripitoisuus on noin 0,20 mg/l. Lintusyrjän vedenottamolla veden klooraus ei ole käytössä.

 

Mikä on veden pH?

Vedenottamoilta (Riku, Raikku ja Lintusyrjä) lähtevän veden pH arvo on 7,5 – 8,1. Talousveden laatusuositus veden pH arvolle on 6,5 – 9,5.

 

Veden laatu vesikatkon jälkeen?

Veden laatu saattaa tilapäisesti heikentyä huolto- ja korjaustöiden aiheuttaman vesikatkon seurauksena. Verkostovedessä voi tällöin olla ilmaa ja saostumia, jotka eivät kuitenkaan ole terveydelle haitallisia. Mahdollinen ilma ja saostumat poistuvat verkostosta normaalin vedenkäytön yhteydessä.

 

Hyvittääkö Kangasalan Vesi jätevesiviemäriin johtumattomat esim. nurmikkoon tai istutuksiin käytetyt kasteluvedet jäteveden käyttömaksusta?

Jätevesiviemäriin johtumattomat vähäiset määrät, kuten pesu tai kasteluvedet yms. sisältyvät tavanomaiseen kuluttaja asiakkaan kulutukseen ja ovat siten myös jätevesilaskutukseen kuuluvia määriä.

 

Mistä voin tilata johtokarttaotteen?

Lisätietoa johtokarttaotteesta löydät Johtokarttaote -sivulta.