Usein kysyttyä

Vettä ei tule, mitä teen?

Ensin kannattaa selvittää, tehdäänkö talossa korjauksia ja johtuuko katko siitä. Asuinalueella saatetaan myös tehdä vesijohtotöitä.

Ajankohtaista -sivulta löydät korjaus- ja saneeraustyöt.

 

Lämmintävettä ei tule, mitä teen?

Asuessasi kerros- tai rivitalossa ota yhteys kiinteistön huoltoyhtiöön. Omakotitalossa asuessasi tarkasta lämminvesivaraajan tai kaukolämmönvaihtimen toiminta ja ota tarvittaessa yhteys alan huoltoliikkeeseen. Kangasalan Vesi toimittaa ainoastaan kylmän veden.

 

Paljonko vesi maksaa?

Talousvesi 1,74€/m³ (sis. alv 24%) ja jätevesi 3,00€/m³ .

Hinnasto

 

Mikä on veden kovuus?

Rikun laitoksen toimittaman veden kovuus vaihtelee 2 – 3 dH (0,38 mmol/l) ja Raikun laitoksen 4 – 5 dH (0,80 mmol/l) välillä. Vesi on mittataulukon mukaan pehmeää, joten pesukoneissa ei tarvitse erikseen käyttää vedenpehmennysaineita.

 

Paljonko on klooria Kangasalan vedessä?

Rikun ja Raikun vedenottamoilta lähtevän veden klooripitoisuus on noin 0,10 mg/l. Lintusyrjän vedenottamolla veden klooraus ei ole käytössä.

 

Mikä on veden pH?

Vedenottamoilta (Riku, Raikku ja Lintusyrjä) lähtevän veden pH arvo on 7,5 – 8,1. Talousveden laatusuositus veden pH arvolle on 6,5 – 9,5.

 

Veden laatu vesikatkon jälkeen?

Veden laatu saattaa tilapäisesti heikentyä huolto- ja korjaustöiden aiheuttaman vesikatkon seurauksena. Verkostovedessä voi tällöin olla ilmaa ja saostumia, jotka eivät kuitenkaan ole terveydelle haitallisia. Mahdollinen ilma ja saostumat poistuvat verkostosta normaalin vedenkäytön yhteydessä.